Las Vegas

”Viva Las Vegas” sjöng Elvis Presley för många år sedan och sedan dess har denna amerikanska stad inte sovit en blund. Las Vegas ligger i delstaten Nevada och är dess största stad med närmare två miljoner invånare i storstadsområdet. Ett stort antal av de människor som du kommer stöta på i Vegas är också del av den enorma ström av turister som dagligen gör ett besök på den välkända strippen som löper genom staden. Denna stad delar med sig av mer än dess blinkande ljus, flotta casinon och förstklassig underhållning, här finns även en intressant bakgrundshistoria med färgstarka karaktärer som bland annat Elvis Presley.

När man hör Las Vegas tänker nog de flesta på den gata som kallas för ””The Strip””. Denna 6,8 kilometer långa gata ligger faktiskt utanför stadens södra gräns, i städerna Paradise och Winchester, men brukar ändå räknas med som del av staden. Gatan är väl känd över hela världen för sina stora och lyxiga hotell och femton av världens 25 största hotell (sett till antal rum) ligger här. Totalt finns det över 62,000 rum på denna relativt lilla yta och de moderna hotellen har varit med och bidragit till att göra Vegas till ett av de mest välbesökta attraktionerna i USA.

Las Vegas bjuder på en härlig mix

Det första hotellet som öppnades på The Strip var El Rancho Vegas, en litet hotell med Las Vegas-standard som 1941 erbjöd 63 rum. Det skulle inte dröja lång tid innan den organiserade brottsligheten skulle få upp ögonen för möjligheterna som fanns inom hasardspel och bland annat Bugsy Siegel, New Yorks mest fruktade yrkesbrottsling, var en bidragande faktor till utbyggnaden av The Strip. I slutet av 60-talet öppnades The International Hotel, då världens största hotell. Det var startskottet för de mega-hotell som skulle fortsätta dyka upp. På det hotellet skulle också storstjärnor som Elvis Presley, Liberace och Barbara Streisand uppträda och slå otaliga publikrekord. Det var bara början för Las Vegas.

Las Vegas är en strålande stad